Universitat Rovira i Virgili

Viure de la llengua en l'era digital

Els estudis de llengua es poden aplicar en el món laboral, sovint de manera insospitada.

Ahir dimecres va tenir lloc a l'Aula Magna del campus Catalunya la xerrada col·loqui «Vivir (de) la lengua». La va organitzar el Departament de Filologies Romàniques amb el suport de la Facultat de Lletres de la URV.

Els responsables de Molino de Ideas, Elena Álvarez Mellado i Eduardo Basterrechea, van compartir, amb els assistents, treballs i projectes. I, sobretot, van subratllar que els estudis de llengua tenen aplicacions, sovint insospitades, que van més enllà de les sortides professionals més habituals.

Explorar la connexió entre llengua i tecnologia, aprofitar els coneixements adquirits i buscar-ne l'aplicació, tendir ponts entre allò de què som especialistes i altres àrees no necessàriament properes, o saber traslladar i divulgar allò que sabem fer van ser algunes de les receptes que Álvarez i Basterrechea van posar sobre la taula per tal d'accedir al món professional i créixer.

Les noves tecnologies també hi van estar molt presents. D'una banda, aprofitar el coneixement lingüístic per desenvolupar eines electròniques (com ara desenvolupar aplicacions per a dispositius mòbils) dibuixa un camí encara poc explorat. D'una altra banda, les xarxes socials són un aliat indiscutible per estendre la feina dels professionals de la llengua.

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar