Universitat Rovira i Virgili

Requisit de B2

|Alt imatge columna esquerra|

Els estudiants que inicieu el grau universitari a partir del curs 2018-19 heu d'acreditar, en acabar els estudis, el coneixement d'una llengua estrangera d'entre les establertes a les proves d'accés a la universitat (PAU) amb un nivell equivalent al B2 del Marc europeu.

Qui estableix el requisit del B2?

El requisit d'acreditar un nivell equivalent al B2 l'estableix el Parlament de Catalunya a la Llei 1/2018, del 8 de maig, que modifica la Llei 2/2014, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic (DOGC 7615, de 9 de maig).

Quines llengües podeu acreditar?

Qualsevol de les establertes a les PAU: alemany, anglès, francès o italià.

Quan heu d'acreditar el B2?

Abans de sol·licitar el títol de grau.

Com l'heu d'acreditar?

Enviant a la secretaria del vostre centre un dels certificats de B2 o superior reconeguts per la URV (vegeu la llista d'acreditacions externes).

Quins ajuts hi ha per obtenir el B2?

Hi ha dues modalitats d'ajut: per a proves d'acreditació i per a cursos de formació. Podeu consultar tota la informació a http://futurambidiomes.gencat.cat/.

Què fa la URV per ajudar-vos a obtenir el B2?

Si no teniu cap document acreditatiu del vostre nivell d'idioma, la URV us pot ajudar a assolir el B2. El Servei Lingüístic ofereix cursos d'idiomes de diversos nivells a preus públics i organitza proves diagnòstiques perquè conegueu el vostre nivell actual. Aquestes proves, que també permeten apuntar-vos als cursos del Servei Lingüístic, les podeu fer a les jornades d'acollida d'alguns centres de la URV durant la primera quinzena de setembre, o bé en alguns campus en els dies i hores següents:

Dimecres 5 de setembre campus Catalunya 18 h aula 502
Divendres 7 de setembre campus Catalunya 12 h aula 502
Dimecres 12 de setembre campus Bellissens 13 h aula A.02
Dimecres 12 de setembre campus Catalunya 18 h aula 502
Dijous 13 de setembre  campus Catalunya 18 h aula 502
Dijous 13 de setembre campus Vapor Nou 18 h aula 1103

Inscriviu-vos a les proves aquí

Si voleu més informació sobre l'acreditació del B2, consulteu la secretaria del vostre centre. Per a més informació sobre els cursos i les proves diagnòstiques, poseu-vos en contacte amb el Servei Lingüístic o consulteu www.llengues.urv.cat.